Voor 12:00 besteld. Binnen 48u in huis
Altijd gratis verzending
Winkels in Amsterdam & Rotterdam
Specialist in Pruiken & Haarwerken

Vergoedingen door verzekeraars

  • Geplaatst op
  • Door Real Brazilian Hair
  • 0
Vergoedingen door verzekeraars

Heb je last van haaruitval? In dit artikel leggen we uit wanneer je de kosten kunt declareren bij je zorgverzekeraar!

De gemiddelde persoon verliest ongeveer 50-100 haren per dag. Maar wanneer de snelheid van het afstoten van het haar de hergroei overschrijdt of wanneer hergroei dunner is dan voorheen wordt haaruitval merkbaar. Alopecia is de medische term voor overmatige haaruitval. Het kan worden veroorzaakt door bijwerkingen van de  chemotherapie of radiotherapie, stress, leeftijd, genen, slechte voeding of auto-immuunziekten.

Haaruitval door Alopecia Androgenetica

Alopecia androgenetica is genetisch bepaald en veroorzaakt 95 % van haarverlies en  dunner wordend haar bij vrouwen. Alopecia areata en diverse andere minder gebruikelijke alopecia zijn auto-immuunziekten welke resulteren in kleine kale plekken tot compleet haar verlies wat tijdelijk of zelfs permanent kan zijn.

Het identificeren van de aard en omvang van de haaruitval is cruciaal voor het bepalen van het type van het product het best geschikt is. Topstukken, closures, frontals of haarweave kunnen een geweldige oplossing zijn voor gelokaliseerde haaruitval. Als haaruitval meer is uitgebreidheid, zal een pruik ideaal zijn.

Xchange Real Brazilian hair levert al jaren haarwerken zoals pruiken, haarstukken, lace wigs, front lace wigs, weave vanuit cosmetisch oogpunt en op veler verzoek concentreren wij ons nu ook op het medische gedeelte. Wij staan bekend om onze kwaliteit haar,maar ook het afwerken en details van onze producten heeft altijd onze aandacht gehad waardoor wij in de loop van de jaren enorm in kennis en ervaring gegroeid zijn. Wij leveren uitstekend maatwerk en uit voorraad. Voor klanten die slecht ter been zijn bieden wij ook huisbezoek aan. Wij werken uistluiten op afspraak en wordt altijd binnen max 20 minuten geholpen

Vergoeding door verzekeraar

Wij zijn een Semh gecertificeerde haarwerkerspecialist. De SEMH is een zelfstandige en onafhankelijke organisatie die kwaliteitserkenningen afgeeft aan aanbieders van medische zorg, zoals leveranciers van hulpmiddelenzorg. Alleen zorgaanbieders die - na strenge toetsing - hebben aangetoond aan de hoge kwaliteits­eisen van de SEMH te voldoen, en te werken volgens de zorgvuldig vastgestelde kwaliteits­procedures, mogen deze erkenning voeren. Ook is dit een eis van de zorgverzekeraar om te kunnen contracteren.

Contracten met zorgverzekeraars

Heeft u last van haaruitval? Dan kunt u uw dokter of specialist een indicatie laten uitschrijven. Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. Wij mogen de rekening direct indienen bij de zorgverzekeraar wat u veel administratieve rompslomp bespaart. Een pruik/haarwerk wordt vanuit de basisverzekering vergoed (431 euro in  2018). Indien u aanvullend verzekerd bent kan het te vergoeden bedrag veel hoger zijn.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Voor 12:00 besteld. Binnen 48u in huis
Altijd gratis verzending
Winkels in Amsterdam & Rotterdam
Specialist in Pruiken & Haarwerken